Advies

 1. 5x caravan onderhoud klusjes

  Nu we onze tijd wat meer thuis spenderen, is het hoog tijd voor groot onderhoud aan de caravan. Klusjes waar je wellicht normaal gesproken weinig tijd voor hebt, maar die op z’n tijd wel nodig zijn. Wij hebben een paar caravan onderhoud klusjes op een rijtje gezet die je thuis kunt uitvoeren. 

  Lees meer »
 2. 10 redenen om te kamperen in je tuin

  Als we niet naar de camping kunnen, dan halen we de camping naar huis! Heb je wel eens nagedacht over kamperen in je tuin? Wij geven je 10 goede redenen waarom je dit eens zou moeten proberen.

  Lees meer »
 3. 10 leuke activiteiten om te doen met kinderen als je kampeert

  Het cliché luidt: als je kinderen het naar hun zin hebben, dan heb je dat zelf ook. Voor veel ouders waarschijnlijk ook een cliché dat waar is. Of je nu op de camping bent of thuis, er zijn een paar simpele activiteiten waar het hele gezin blij van wordt. Hier zijn onze top 10 activiteiten op de camping of thuis voor de kids.

  Lees meer »
 4. De nieuwe Obelink folder is uit!

  De eerste open zondag van dit jaar is alweer een feit en het nieuwe kampeerseizoen staat voor de deur. Daar hoort uiteraard ook de nieuwe Obelink folder bij!
  Lees meer »
 5. Voortenten en luifels centraal bij Obelink op zondag 8 maart

  Op de tweede open zondag van het jaar is het tijd voor de voortenten en luifels. Ideaal voor de kampeerder die graag met de caravan of camper rondtrekt. Ben jij erbij?
  Lees meer »
 6. Vier de start van het kampeerseizoen met ons!

  Kampeerliefhebbers opgelet: op zondag 1 maart vieren wij de start van het kampeerseizoen met de allereerste open zondag van het jaar! Zien we jou daar?
  Lees meer »
 7. Een lange autorit: wat neem ik mee?

  Kijk jij ook al zo uit naar je kampeervakantie? Heerlijk naar Spanje, Frankrijk, Duitsland of misschien blijf je wel lekker in Nederland. De vakantiepret begint al op weg naar bestemming, maar een lange autorit kan soms best vermoeiend zijn. Het is altijd fijn om wat extra spullen mee te nemen om het jezelf en/of je kinderen zo comfortabel mogelijk te maken. Wij hebben in dit blog enkele producten voor je op een rijtje gezet die jou misschien wel van pas komen.

  1. All Ride koffiezetter 12 Volt

  Kun jij stiekem niet zonder koffie? Grote kans dat jij voor een lange reis altijd een kan koffie zet en dit meeneemt in een thermoskan. Nog handiger: de All Ride koffiezetter. Hiermee hoef je niet van te voren een hele kan koffie te zetten, maar kun je onderweg je eigen kopje zetten. Dit apparaat

  Lees meer »
 8. Met de auto of camper naar België? Dit moet je weten

  Heb je er ooit aan gedacht om te gaan kamperen bij onze zuiderburen? Je staat er misschien niet zo bij stil, maar België is een land met veel diversiteit. Leuke oude steden, maar ook een prachtige natuur. Op avontuur in de Ardennen of lekker kamperen aan de kust: België is veelzijdiger dan je denkt. Als je met de auto of camper naar een ander land vertrekt, is het altijd goed om op de hoogte te zijn van de plaatselijke verkeersregels. In dit blog leggen wij je uit waar je in België op moet letten!

  Maximumsnelheid op de weg

  In België zijn er over het algemeen vijf snelheden die in het verkeer worden toegepast, namelijk: 30, 50, 70, 90 en 120. Er zijn uitzonderingen, maar dat wordt aangegeven door een verkeersbord waar de toegestane snelheid op wordt aangegeven. Verder wordt er in België onderscheid gemaakt tussen motorvoertuigen met of zonder caravan of aanhangwagen van lager of hoger dan 3500 kilogram.

   

  Lees meer »
 9. Thetford afvaltank vervangen: welke fresh-up set?

  Heb jij een inbouwtoilet in je caravan of camper? Bij goed en regelmatig onderhoud gaan deze toiletten jaren mee. Een inbouwtoilet bestaat uit twee delen: het gemonteerde toilet en de afvaltank. Toch is het soms wel fijn om je toilet weer helemaal op te frissen. Misschien heb je een tweedehands camper of caravan gekocht, heb je het toilet al jaren in gebruik of is er een onderdeel stuk. Hoe krijg je een toilet weer als nieuw? Wij leggen het je uit in dit blog.

  Wat is een Thetford Fresh-up set?

  Een toilet weer helemaal nieuw maken doe je met een Thetford Fresh-up set. Deze set bestaat uit een nieuwe toiletbril en een afvaltank. Afvaltanks en toiletbrillen zijn per toiletmodel verschillend, en daarom is het belangrijk om te weten welk toilet je hebt zodat je niet de verkeerde Fresh-up set besteld.

  Welk type toilet je hebt, kun je herkennen aan wat uiterlijke kenmerken van het toilet. Daarnaast kun je ook eens kijken naar je oude afvaltank:

  Lees meer »
 10. Een kijkje in de caravan van... Ed en Joran

  Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan.

  Vertel iets over jezelf. Hoe lang kamperen jullie al?

  "Van huis uit is het kamperen bij mij met de paplepel ingegoten. Zo kampeerde ik als kleine jongen al in een stacaravan aan het Schildmeer in Groningen. Daarna gingen we op pad met een Walker vouwwagen, een Adria caravan en uiteindelijk gingen we weer terug naar een stacaravan. Wegens horecawerkzaamheden heb ik een aantal jaar tijdens vakanties gebivakkeerd in een hotel in Oostenrijk. Maar na de geboorte van Joran heb ik het kamperen w

  Lees meer »
Pagina