Reservewielhouders

Onderweg met een lekke band stil komen te staan is nooit fijn, maar ben je hier goed op voorbereid scheelt dit veel werk en tijd. Een reservewiel houder is daarom een echte ‘’must have’’ voor iedere caravan en camper kampeerder! Bekijk onderstaand onze collectie en koop jouw reservewielhouder caravan direct online. Meer weten? Vraag advies aan een van onze specialisten of lees hieronder meer over reservewielhouders.

Filter
6 resultaten 6
Van hoog naar laag sorteren
6 resultaten
 1. AL-KO type C reservewielhouder
  AL-KO type C reservewielhouder
  € 169,00
  Verkoop door Obelink
 2. AL-KO type E reservewielhouder
  AL-KO type E reservewielhouder
  € 169,00
  Verkoop door Obelink
 3. AL-KO type B reservewielhouder
  AL-KO type B reservewielhouder
  € 169,00
  Verkoop door Obelink
 4. AL-KO type NL reservewielhouder
  AL-KO type NL reservewielhouder
  € 169,00
  Verkoop door Obelink
 5. ProPlus universele reservewielhouder
  ProPlus universele reservewielhouder
  € 13,95
  Waardering:
  100%
  Verkoop door Obelink
 6. Al-ko type A reservewielhouder
  Al-ko type A reservewielhouder
  € 169,00
  Verkoop door Obelink

6 resultaten

per pagina

Producten vergelijken

Montage

De Reservewielhouder wordt geplaatst onder je caravan aan het chassis. Kies je voor een enduro reservewielhouder dan wordt deze op het U-profiel geklemt van je caravanchassis, Kies je voor een reservewieldrager van alko dan wordt deze in het chassis geplaatst. Kies je voor een reservewielhouder caravan van alko? kijk dan goed of je caravan ook een alko-chassis heeft. De reservewielhouders van alko zijn namelijk alleen te monteren op een alko chassis.

De houder wordt uiteindelijk vlak achter de as op een laag punt gemonteerd, hierdoor neemt het gewicht op de dissel af ten opzichte van bijvoorbeeld de opbergplaats in de disselbak. Doordat de houder laag onder het chassis hangt verlaag je het zwaartepunt van de caravan waardoor de wegligging van de caravan wordt verbeterd. Daarnaast creëer je met een reservewielhouder caravan voor caravans meer ruimte in de disselbak, waardoor je bijvoorbeeld een extra gasfles mee kunt nemen.

Gebruik

Alle reservewielhouders caravan zijn voorzien van een vleugelmoer of draaiknop waarmee je de houder los maakt, daarna kun je de door de telescopische armen het reservewiel veilig aan de berm zijde uit de houder nemen. Het wiel met de lekke band laat je natuurlijk niet aan de kant van de weg liggen, deze kan na het verwisselen van het wiel gewoon in de reservewielhouder. Doordat het wiel met de lekke band terug in de reservewielhouder komt blijft de gewichtsverdeling hetzelfde, en kun je na het omwisselen van het wiel in no-time de reis vervolgen.

Alko reservewielhouder

Is jouw caravan gebouwd op een chassis van Alko? kies dan voor een Alko reservewielhouder. De Alko reservewielhouders zijn speciaal ontworpen voor de chassis van alko. De chassis van alko hebben namelijk vanaf fabriek af openingen waar de reservewielhouder caravan perfect in past, zo hoeft er niet geboord te worden en weet je zeker dat de houder gaat passen. De alko reservewielhouders zijn verkrijgbaar in verschillende types. De keuze zit hem in de afstand tussen de chassisbalken van jouw caravan en in de breedte van het reservewiel.

Enduro reservewielhouder

Weet je niet zeker of jouw caravan gebouwd is op een Alko chassis, is een Enduro reservewielhouder een perfecte keuze. Een reservewielhouder van enduro kun je zeer gemakkelijk monteren met een klemsysteem welke op het chassis wordt gemonteerd. Een Enduro reservewielhouder caravan is universeel monteerbaar op bijna iedere caravan met een U-profiel chassis.

Universele reservewielhouder

Heb je geen vaste plek voor je reservewiel en ben je altijd aan het zoeken of er nog ergens plek is? kies dan voor een universele reservewielhouder voor aan de wand. Een universele reservewielhouder is geschikt voor ieder 4 of 5 gaats velg, zo kun je hem dus gebruiken voor je camper of caravan, maar ook voor je trailer of aanhanger. met een universele reservewielhouder voor wandmontage zorg je dat wiel niet gaat rollen tijdens de rit en bepaal je zelf waar je hem wilt hebben. Een wand reservewielhouder kun je natuurlijk plaatsen in de disselbak maar ook in de garage van de camper of caravan.

Vraag het de specialist

Wil je meer weten over de camper en caravan reservewieldragers? Kom dan eens langs in onze winkel of neem contact op met onze reservewielhouder specialisten. We vertellen je graag meer om je te helpen om de juiste keuze te maken tussen de verschillende reservewielhouders!