Tuinmeubel onderhoud

Ook je tuinmeubelen moeten af en toe schoongemaakt worden en eisen soms wat onderhoud. Bij Obelink vind je verschillende producten om dit heel eenvoudig en snel te doen. Door je tuinmeubelen goed te onderhouden heb je veel langer plezier van! Bekijk hieronder ons schoonmaak en onderhouds assortiment voor verschillende tuinmeubelen.

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Hartman light grey teak protector
  Hartman light grey teak protector
  € 34,95
 2. Suns Stone & Wood protector
  Suns Stone & Wood protector
  Adviesprijs € 34,95 € 34,95 € 32,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 2,00
 3. Hartman fabric protector
  Hartman fabric protector
  € 29,95
 4. Hermadix blanke hardhoutbeits
  Hermadix blanke hardhoutbeits
  € 23,95
 5. Hermadix Teak cleaner
  Hermadix Teak cleaner
  € 17,95
 6. Hartman fabric cleaner
  Hartman fabric cleaner
  € 14,95
 7. Hermadix spuitbus teakolie
  Hermadix spuitbus teakolie
  € 13,95
 8. Hartman universal cleaner
  Hartman universal cleaner
  € 14,95

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten vergelijken

Houten tuinmeubelen schoonmaken en onderhouden

Om je houten tuinmeubelen zo lang mogelijk in nieuwstaat te houden moet je ze goed onderhouden. Zo kun je ze twee keer per jaar grondig schoonmaken met een teak cleaner. De teak cleaner verwijdert aanslag, teak olieresten, vergrijzing en ander vuil. Na het gebruik van een teak cleaner raden wij aan de tafel opnieuw in een teakolie of hardhoutbeits te zetten om hem weer van een waterafstotende en beschermende laag te voorzien.

Teakolie

Doordat je teakhouten meubelen in weer en wind staan hebben ze veel te verduren. Het hout gaat vergrijzen en je ziet snel een groene aanslag. Om de levensduur van je tuinmeubelen te verlengen kun je gebruik maken van teakolie. Teakolie trekt in het hout waardoor je een bescherming van binnenuit krijgt. Teakolie geeft het meubel zijn natuurlijke kleur terug en beschermt tegen vergrijzing en vervuiling en is waterafstotend.
Teakolie kun je het beste met een doek, spons of kwast aanbrengen. Zorg er wel voor dat de teakolie goed verdeeld is en je alle plekken goed raakt. Voor een optimale bescherming kun je een tweede laag teakolie aanbrengen. Het is beter om twee dunne lagen aan te brengen dan in één keer een dikke laag. We raden aan om teakolie zeker 1 a 2 keer per jaar aan te brengen.

Hardhoutbeits

Naast teakolie kun je ook kiezen voor een hardhoutbeits. Een hardhoutbeits is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hierbij geldt hoe donkerder de beits, hoe beter de bescherming. Hardhoutbeits is beter zichtbaar dan teakolie. De structuur van het hout kan bij hardhoutbeits soms een beetje verloren gaan terwijl het bij teakolie juist beter zichtbaar wordt. Een groot voordeel is wel dat hardhoutbeits soms jarenlang mee kan gaan en je dus niet elk jaar het meubel opnieuw hoeft te beitsen!

Houten tuinmeubelen schoonmaken en onderhouden kan dus super eenvoudig zijn! Kies een teak cleaner om de meubelen grondig schoon te maken en behandel het daarna met teakolie of een hardhoutbeits.