Trailrunschoenen

Trailrunning zou je kunnen omschrijven als ´hardlopen op onverharde paden´ waarbij hoogteverschillen een grote rol spelen. Met de focus minder op snelheid en meer op gevoel en omgeving krijgt trailrunning een speelser karakter en maakt het lopen minder stressvol. Hiervoor is het belangrijk om goede trailrunning schoenen te hebben. Trailrunschoenen lijken op hardloopschoenen, maar wijken wel degelijk af in bepaalde eigenschappen of functies. In verschillende kleuren en met verschillende eigenschappen zijn er trail running schoenen dames en trail running schoenen heren. Scrol snel verder om het assortiment trailrunning schoenen van Obelink te bekijken en zoek een mooi paar uit!

Filter
6 resultaten 6
Van hoog naar laag sorteren
6 resultaten
 1. Salomon XA Pro 3D V8 GTX dames trailrunschoenen
  Salomon XA Pro 3D V8 GTX dames trailrunschoenen
  Beschikbaar in verschillende maten
  € 154,95
   Verkoop door Obelink
  • Salomon XA Rogg 2 GTX dames trailrunschoenen
   Salomon XA Rogg 2 GTX dames trailrunschoenen
   Beschikbaar in verschillende maten
   € 116,95
    Verkoop door Obelink
   • Merrell Vapor Glove 3 damesschoenen
    Merrell Vapor Glove 3 damesschoenen
    Beschikbaar in verschillende maten & kleuren
    € 109,95
     Verkoop door Obelink
    • Merrell Fiery GTX heren trailrunschoenen
     Merrell Fiery GTX heren trailrunschoenen
     Beschikbaar in verschillende maten
     € 99,95
      Verkoop door Obelink
     • Merrell Speed Strike GTX heren trailrunschoenen
      Merrell Speed Strike GTX heren trailrunschoenen
      Beschikbaar in verschillende maten
      € 99,95
       Verkoop door Obelink
      • Merrell Nova heren sneakers
       Merrell Nova heren sneakers
       Beschikbaar in verschillende maten
       € 89,95
        Verkoop door Obelink

       6 resultaten

       per pagina

       Wat is trailrunning?

       Trailrunning kun je het beste omschrijven als ‘hardlopen op onverharde paden’. Het lopen is meer gericht op de natuur, hoogtemeters maken, over smalle paadjes (deze worden ‘trails’ genoemd) en natuurlijke hindernissen overwinnen zoals rotsen en beekjes. Steeds meer hardlopers verruilen de hardloopschoenen voor trailrunning schoenen. Meer en meer wordt de diversiteit van het trailrunnen opgezocht waarbij beleving van de natuur en de afstand belangrijker zijn dan de (ronde)tijden en snelheden. Dichter bij de natuur; om de rust te ervaren en te zien hoe fraai de omgeving kan zijn. Ongeveer eenzelfde beweging vond 20 jaar geleden plaats bij fietsers, waaruit het mountainbiken is ontstaan. Bedenk dus dat goede trailrunschoenen een aanwinst zijn om mee te kunnen varen op deze groeiende tak van sport!

       Hardloopschoenen vs. Trailrunning schoenen

       • De buitenzool
       • Trailrunnen gaat over onverhard terrein; in het bos, grasland of door mul zand. Hierom bevatten trailrunschoenen dan ook vaak noppen aan de onderkant die zorgen voor een goede grip. Hardloopschoenen zijn meer gericht op een slijtvaste zool en minder op deze grip. Als je met trailrunning schoenen op verharde grond loopt, zullen die noppen eerder slijten en zal je minder lang kunnen doen met je trail running schoenen dames of trail running schoenen heren.

       • Demping
       • Bij hardloopschoenen is de demping van groot belang. Bij trailrunschoenen is dit minder het geval. Dit komt omdat je met trailrunschoenen voornamelijk over onverharde grond zult lopen en dus demping minder nodig is.

       • Het bovenwerk
       • Het bovenwerk van trailrunning schoenen is vaak beter bestand tegen stoten, scheuren of andere vormen van slijtage. Met extra verstevigingen in de neus en de hielkap om je tegen stenen of andere voorwerpen op je pad te beschermen zijn trailrunning schoenen hier vaak beter in voorzien waar hardloopschoenen veelal gericht zullen zijn op ademend vermogen.

       • De drop
       • De drop, ook wel Offset genoemd, is het hoogteverschil tussen de hak en de teen. Natuurlijk heeft iedereen persoonlijke voorkeuren, maar grofweg kun je stellen dat hardloopschoenen een groter hoogteverschil hebben tussen de teen en de hak. Op vlak terrein en bij een continue beweging naar voren levert dit positieve gebruikerservaringen op. Bij trailrunschoenen zie je vaker een lagere drop, omdat hiermee meer hoogtemeters gemaakt zullen worden. Ook doe je je voeten een plezier om lange afstanden in een zo natuurlijk mogelijke houding af te leggen.

       Trail running schoenen dames en trail running schoenen heren

       Voor zowel dames als heren zijn er diverse mogelijkheden in het assortiment van Obelink. Trailrunning is voor iedereen een gezonde optie om te bewegen. Je traint je concentratie doordat je je op iedere stap moet focussen omdat de ondergrond oneffen is. Hierdoor zullen ook je enkels en benen versterken om deze verschillende klappen op te kunnen vangen. Bovendien is trailrunning ook goed voor de ontwikkeling van een fit bovenlichaam, omdat je continue moet corrigeren en ‘balanceren’. Tot slot is de zachtere en afwisselende ondergrond gunstig als je kijkt naar de impact op je gewrichten.

       Kortom, trailrunning is enorm in opkomst, erg leuk en ook nog eens goed voor je! Dus zoek nu je eigen paar trailrunschoenen uit en ga er op uit. Ook mag je natuurlijk in de winkel komen passen en proberen, om uiteindelijk met de juiste trailrunning schoenen de natuur in te duiken!

       Producten vergelijken