Met de Weber houtskool warmteverdeler stel je je houtskool barbecue eenvoudig in om op hoge temperatuur te grillen of om juist low-and-slow te barbecueën.
Wil jij tot wel 7 uur lang low-and-slow barbecueën op een gewone houtskool barbecue? Of wil je juist een zeer hoge temperatuur kunnen bereiken? Met dit accessoire kun jij barbecueën als een echte grillmeester. De kegel houdt de houtskool 7 uur lang op zijn plek voor low-and-slow barbecueën (110°C-135°C) bij gebruik van houtskoolbriketten, terwijl de diffuserring voor gelijkmatige warmte zorgt over het hele grilloppervlak, zodat je voldoende ruimte hebt voor grotere gerechten zoals spareribs, varkensschouder en meer. De kegel zonder diffuserring kan ook worden gebruikt om een zeer hoge temperatuur te bereiken om te grillen en om efficiënte convectiewarmte te creëren voor knapperige vleugeltjes en groenten en vlees met een krokant korstje.
De diffuserring heeft een diameter van 46,5 cm en beide onderdelen zijn gemaakt van roestvrij staal. De kegel kan in de barbecue blijven voor veelvuldig, probleemloos gebruik en de diffuserring kan uit elkaar worden gehaald zodat deze compact opgeborgen kan worden.