Schuurtent keuzehulp: hoe kies je de beste schuurtent

Wanneer je op zoek bent naar extra ruimte op de camping dan is een schuurtent een echte uitkomst. Een schuurtent is eigenlijk een verzamelnaam voor alle type bijzettenten. Denk bijvoorbeeld aan een keuken-, fiets-, garage-, opberg- of douchetent. Met zoveel keuze is het soms lastig kiezen, vandaar dat wij een keuzehulp hebben ontwikkeld.

Inhoud keuzehulp schuurtenten

Bepaal de functie van de tent

Zoek je een extra tent voor extra ruimte dan is het goed om eerst na te denken waarvoor je de ruimte in wil richten. Wij maken voor het gemak onderscheid in 3 typen:

  1. Allereerst de schuurtent. Een praktische tent die erg goed van pas komt als je bijvoorbeeld extra ruimte wilt creëren om je spullen in op te bergen. Denk hier bijvoorbeeld aan je mooie tuinset, de nieuwe fietsen of e-bikes en al je gereedschap. Dit is dan praktisch opgeborgen in een overdekte ruimte.
  2. Naast de schuurtent hebben we ook keukententen. Soms wil je namelijk niet koken in je tent of onder je luifel, dan zou je beter een keukentent kunnen gebruiken. Je zou zelfs een complete keuken kunnen inrichten in deze ruimte inclusief campingkastjes. Hiermee voorkom je nare luchtjes en condensvorming in je voortent of luifel en heb je meer ruimte.
  3. Tot slot door naar de douchetent. Een eigen sanitair ruimte, wie wil dat nou niet? Als je je douchetent een beetje praktisch inricht kun je hier heerlijk in alle rust je behoefte doen of jezelf opfrissen wanneer dat nodig is.

Bepaal de afmetingen

Naast de verschillende mogelijkheden om zo’n tent te gebruiken heb je ook verschillende soorten. er zit verschil in grootte en vorm, soorten doek en of je een vast kuipgrondzeil wilt of een losse. Eerst kijk je natuurlijk waar je de tent voor wilt gebruiken en wat voor ruimte je nodig hebt, dus kijk goed naar de afmetingen. Gebruik je de tent om te douchen? Dan moet je er natuurlijk zelf wel inpassen. Gebruik je hem als keuken? Zorg dan dat de campingkeuken in de tent past.

Bepaal het materiaal

Heb je het juiste formaat gevonden, kijk dan naar hoe lang je de tent wilt gebruiken en van welk materiaal dit is gemaakt. Is de tent van een goed pvc gemaakt dan zou je deze kunnen gebruiken voor een seizoensplek. Ga je vaker verkassen tijdens je vakantie dan volstaat een polyester bijzettent.

Kies voor extra mogelijkheden

Tot slot kun je nog kiezen voor extra mogelijkheden. Ook dat is weer afhankelijk van de functie van de tent. Denk bijvoorbeeld goed na waar je de tent neer gaat zetten en of daar een vast grondzeil op mag staan, niet alle campings willen dat namelijk. Wil je graag koken in je tent dan adviseren wij om te kiezen voor een schuurtent met goede ventilatie en misschien ook handig dat er raampjes in zitten.

Kortom, bij ons is er voldoende keuze om te slagen in het aanschaffen van een schuur-, keuken-, douche-, fiets-, garage-, opberg- of toilettent. Wil je de modellen graag zien? Kom dan langs in onze winkel en bezoek de tenten afdeling.

Schuurtent keuzehulp

Deel dit artikel