MIK-systeem: Hoe werkt het fietstas MIK-systeem?

Als je gebruik maakt van meerdere accessoires voor op je bagagedrager, dan herken je het misschien wel: De ene dag wil je graag de hondenmand op je fiets monteren, maar de volgende dag heb je je fietstassen nodig voor de wekelijkse boodschappen. Iedere keer je fietstas verwisselen voor je fietsmand kost veel tijd, want iedere accessoire heeft weer z’n eigen manier van monteren. Daar is een oplossing voor: het MIK-systeem. Met een paar eenvoudige handelingen verwissel je binnen mum van tijd je accessoire. In dit blog leggen wij je uit hoe dit werkt!

Wat is het MIK-systeem?

Voordat we gaan uitleggen hoe het systeem werkt, vertellen we je eerst wat het MIK-systeem precies is. MIK staat voor ‘Mounting is Key’. Dit systeem is op de markt gekomen omdat veel fietsgebruikers er behoefte aan hebben om snel en makkelijk hun fietstas te verwisselen voor een hondenfietsmand of een gewone mand achterop de fiets. Met gebruik van het MIK-systeem is dit wisselen een fluitje van een cent.


MIK-systeem monteren benodigdheden:

  • Fiets met geïntegreerd MIK-systeem OF fiets met bagagedrager
  • Adapterplaat
  • Bagagedragerplaat (voor fietsen zonder geïntegreerd MIK-systeem)
  • Inbussleutel
  • Inbusschroeven
  • Fietstas of fietsmand geschikt voor MIK-systeem
Adapterplaat bevestigen

Stap 1: Adapterplaat bevestigen

De adapterplaat bevestig je onder de fietstas of mand die geschikt is voor het MIK-systeem.

Stap 2: Bagagedragerplaat bevestigen (indien nodig)

Als je fiets geen geïntegreerd MIK-profiel heeft, dan heb je ook een bagagedragerplaat nodig. De bagagedragerplaat plaats je op de bagagedrager. De plaat past op bagagedragers tussen de 100 en 170 mm breed. Je draait de bagagedragerplaat vast met 8 inbusschroeven.

fietstas

Stap 3: Plaats de fietstas of mand

De fietstas of mand met adapterplaat kun je nu op de bagagedragerplaat plaatsen.

fietsmand

Kortom, met het MIK-systeem kun je heel snel en makkelijk je fietstas of fietsmand monteren en verwisselen. Let wel op dat niet iedere fietstas of fietsmand geschikt is voor het MIK-systeem. Check dit altijd even voor de zekerheid als je geïnteresseerd bent in het MIK-systeem.


Deel dit artikel