Een kijkje in de caravan van Lisa en Johannes

Tv-programma’s waarin mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer een kijkje in de caravan van Lisa en Johannes.

Eigenaren van deze caravan Lisa (32), Johannes (37) en 2 kids (4, 3)
Kampeerders sinds 2021
Caravantype Tabbert Rossini 490 DM
Bouwjaar 2021

Wie zijn jullie?

"Wij zijn Johannes en Lisa en wonen met onze twee zonen in een buitenwijk in Berlijn. Johannes werkt als ingenieur en Lisa als lerares in het basisonderwijs. We brengen graag samen tijd door als gezin, we maken uitstapjes en gaan op fietstochten en ontdekken graag nieuwe plekken. Vorig jaar zijn we pas voor het eerst gaan kamperen, zonder enige ervaring, en we zijn verliefd geworden op dit soort vakanties. Een betere manier van reizen kunnen we ons op dit moment niet meer voorstellen."

Vertel eens iets over de aankoop van jullie caravan.

"Afgelopen zomer hebben we besloten om onze eigen caravan te gaan kopen. We gingen naar een dealer in Berlijn en hadden eigenlijk al een bepaald model en merk in ons hoofd. Echter had de caravandealer nog een andere nieuwe caravan staan die qua indeling precies overeenkwam met onze ideeën en wensen. Omdat deze caravan ook meteen beschikbaar was hebben we de caravan gekocht."

Een kijkje in de caravan van Lisa en Johannes

Vertel eens iets over het pimpen van jullie caravan.

"We wilden de caravan een eigen en gezellige stijl geven. Voor ons was het belangrijk dat de caravan echt ons huisje op wielen werd. Zelfs een nieuwe auto kan een heel persoonlijke en individuele charme hebben en dat wilden we ook met onze caravan bereiken. We hebben ons vooral laten inspireren door Instagram. Hierop vind je zoveel geweldige en individueel ontworpen caravan dat je vanzelf genoeg ideeën voor je eigen ontwerp krijgt. Daarnaast konden we hier ook veel informatie en tips vinden, wat voor ons als nieuwe kampeerders erg handig was."

"Allereerst hebben we de bekleding van de eethoek vernieuwd, omdat de bekleding voor ons te donker was. Verder hebben we afgelopen jaar regelmatig kleine veranderingen doorgevoerd en onze caravan zo onze eigen persoonlijke stijl gegeven door middel van decoraties, kussens en planten. We voelen ons nu erg op ons gemak in ons huisje op wielen."

Een kijkje in de caravan van Lisa en Johannes Een kijkje in de caravan van Lisa en Johannes

Heeft jullie caravan een bijnaam?

"Ja, zijn naam is Fred."

Waar zijn jullie het meest trots op?

"We houden van het kindergedeelte in onze caravan omdat het gezellig en kindvriendelijk is en de kleur past ook goed bij het totaalplaatje van de caravan. Ook ons dwarsbed vinden we geweldig, dankzij de vele kussens en foto’s is het nu voor het hele gezin een heerlijke plek om te knuffelen en relaxen."

Een kijkje in de caravan van Lisa en Johannes Een kijkje in de caravan van Lisa en Johannes

Wat zijn jullie plannen met de caravan?

"Omdat we het hele jaar onderweg zijn hebben we onze volgende bestemmingen al gepland. Voorlopig blijven we in Duitsland, in de herfstvakantie naar Rügen en oudejaarsavond zullen we doorbrengen aan de Baltische zee. Voor Pasen volgend jaar staat een reis naar de Duitse Noordzeekust gepland. Afgelopen zomer hebben we drie weken door Denemarken gerezen. Volgend jaar willen we tijdens de zomervakantie naar Nederland reizen en daar zijn we langzaamaan al wat plannen voor aan het maken."

Een kijkje in de caravan van Lisa en Johannes

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel