Een kijkje in de caravan van... Jolijn en Mischa

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan.

Eigenaar caravan: Jolijn, moeder van twee jongens van 7 en 9 jaar. Ze heeft de caravan samen met haar vriend Mischa gekocht, die een dochter heeft van 13 jaar en een zoon van 10 jaar.
Leeftijd: 36 jaar
Kampeerder sinds: Als kind kampeerde ze met haar ouders in een tent en later met een vouwwagen. Met haar eigen gezinnetje kampeerde ze vroeger in een tent, daarna met de camper, en sinds kort met haar nieuwste aanwist: een caravan!
Caravantype: Constructam – New Generation
Bouwjaar: 1986

Hoe ontstond het idee om een caravan te gaan pimpen?

“Bij het idee om een caravan aan te schaffen, wilden we vooral een oudje. Juist om te pimpen. Het leek mij een heerlijk idee om ons eigen huisje op wielen te hebben. Vooral omdat we de zomervakanties nu met z’n zessen doorbrengen, maar ook omdat we regelmatig weekenden met z’n tweeën zijn. We gaan er veel op uit en wanneer de zon maar iets schijnt, zijn we vertrokken. Echter, ik had me nog nooit echt verdiept in caravans. Ik kende de Hobby van mijn ouders en die vond ik best degelijk en niet gezellig. Mijn vriend gaf aan dat ik eens naar een Constructam moest gaan kijken. Daar had ik echt nog nooit van gehoord. Na wat avondjes speuren op marktplaats vonden we al snel deze caravan bij hele lieve mensen in Bathmen. Wij hebben deze caravan – een Constructam New Generation uit 1986- half april gekocht."

Hoe is het proces van de verbouwing verlopen?

“De verbouwing verliep erg voorspoedig. Ik wist al snel hoe ik ‘m hebben wilde en we gingen gelijk aan de slag. We begonnen met al het overbodige eruit te slopen. Ik wilde meer ruimte en dus hebben we de badkamer eruit gehaald. Dit is in onze ogen niet nodig, op een camping hoor je naar het toiletgebouw te lopen. De ‘natte cel’ weg en tevens een wandje waardoor er ook optisch meer ruimte ontstond. Er waren best wat mensen om ons heen die hier sceptisch op reageerden. Maar, wij hadden het zo in ons hoofd en het heeft zo gaaf uitgepakt! Het is nu echt een leuk hoekje geworden: open en toch nog wat opbergruimte. De tegenslag was de bodem, daar zat namelijk een rotte plek in. Toch hebben we dat ook relatief snel opgelost. We hebben de caravan in 4 weken volledig opgeknapt.”

Wat was de grootste uitdaging voor jullie?

“Het was voor ons vooral de uitdaging om het zo goedkoop mogelijk te doen, gewoon als een soort sport. Dat is gelukt! We hebben daarvoor alle kringloopwinkeltjes en rommelmarkten in de buurt afgestruind en aanbiedingen hier en daar in de gaten gehouden. We zijn erachter gekomen dat we heel goed kunnen samenwerken: ik bedacht het en Mischa voerde het uit. Mijn vader heeft ook geholpen. Hij is erg perfectionistisch en dat kwam hier goed van pas. Hij heeft veel geverfd en het vloertje erin gelegd. We waren een topteam en wat is het heerlijk om samen je hobby te kunnen delen. We vulden elkaar aan en ons reispaleis is zonder ruzie opgeleverd.”

Wat hebben jullie allemaal veranderd aan de caravan?

 1. De bodem is voor een deel vervangen
 2. Het vaste bed is in de breedte ingekort
 3. Er zijn kastjes bij gemaakt
 4. Kachel schoongemaakt
 5. Nieuwe gasslang bevestigd
 6. Lijsten bij de ramen gekit
 7. Rubbers weer mooi zwart gemaakt
 8. Badkamertje verwijderd
 9. Alles (3x) geschuurd en geschilderd
 10. Nieuw vloertje erin
 11. Gordijntjes gemaakt
 12. Velgen, kacheltje, handvatten ed gespoten

“Verder hebben we natuurlijk alle inventaris gekocht. Niet alles hetzelfde, maar toch op elkaar afgestemd.”

Waar ben je het meest trots op?

“Hij is zo mooi geworden! En precies zoals ik hem bedacht had. Daar ben ik heel trots op. En op Mischa; hij kan werkelijk alles maken en/of repareren. Ik bedenk iets en een dag later zit het in elkaar.”

Krijgen jullie veel reacties als jullie met de caravan op pad zijn?

“We zijn er nu 2x een weekend mee weggeweest en hebben al veel bekijks. Echter, dit was maar kort en hebben er dus vooral zelf al enorm van genoten. Wij – en de kinderen ook- worden er zo blij van! Het bedenken, het uitvoeren en het op pad gaan met deze Constructam is voor ons 100% genieten. Tijdens het opknappen stond de caravan een maandje bij ons voor de deur. Wij wonen aan een doorgaande weg in Zutphen. Er kwamen zo vaak mensen kijken, stapten van de fiets af en klopten aan. We hebben iedereen laten zien waar we mee bezig waren, ongelofelijk hoeveel mooie reacties we toen al kregen. Nu hij op Facebook en op Instagram staat is ‘ie voor iedereen zichtbaar. Overal spreken mensen ons aan en krijgen we lieve complimentjes. Gaaf!”

Wat zijn jullie plannen met de caravan?

“Het idee is vooral om ermee weg te gaan wanneer we kunnen. Hij staat compleet ingericht met vooral ‘kringloopgelukjes’ in de stalling. We zijn aan het ontdekken dat er in eigen land zo ontzettend veel leuke campings zijn. We blijven dit jaar in de zomervakantie dan ook -voor het eerst- gewoon in Nederland. We gaan een week naar Limburg en een week naar Zeeland. Kom maar op, we hebben er nu al zin in! Inmiddels zijn er ook wat vrienden en kennissen die onze caravan gereserveerd hebben. Tof dat anderen er ook van kunnen genieten. Na de zomer willen we op zoek naar de volgende. Wat we daarmee gaan doen, nog geen idee. Maar we zijn inmiddels verslaafd geraakt aan het pimpen!”

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel