Een kijkje in de camper van Miranda en Richard

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans camper? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn camper heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte camper. Deze keer in die van Miranda en Richard.

Eigenaren van deze camper Miranda (48) en Richard (53)
Kamperen sinds Van jongs af aan
Campertype Ford Transit Bus
Bouwjaar 2004
Een kijkje in de camper van Miranda en Richard

Wie zijn jullie?

"Wij zijn de familie ter Smitten. Richard is 53 jaar oud en Miranda 48 en we hebben twee kinderen en een plus (vriend van onze dochter). We zijn een actieve familie, die van reizen houdt en we zijn liever niet te lang op dezelfde plek. Zodra onze banen en school het toe laten, zijn we op pad. Het hoeft niet altijd ver van huis te zijn, als het maar in de buurt van water is. Want kamperen staat voor ons gelijk aan watersport. In het dagelijks leven wordt er op kantoor, in de grote blauwe doos (Ikea) en achter de camera gewerkt en gaat er nog eentje naar school."

Hoe is het idee ontstaan om een camper te gaan pimpen?

"Na een tent, vouwwagen, tent, camper, vouwwagen, tent (het is hier nog wisselvalliger dan het weer), wisten we uiteindelijk dat de buscamper het best bij ons gezin paste. Ook al passen we hier niet allemaal tegelijk in, met een extra auto erbij komen we overal."

"Eigenlijk vond de camper ons. Er stond namelijk voor dit jaar een reis naar Mallorca geboekt, deze is inmiddels geannuleerd, maar we bleven wel met een schuin oog naar buscampers kijken die we konden pimpen. We hebben namelijk onze laatste vouwwagen, de Holtkamper Flyer, ook helemaal gepimpt. We kregen zoveel leuke reacties, dus dat smaakte naar meer."

Kun je iets vertellen over de aankoop van de camper?

"In Victoria, de VW Bus California van mijn broer en zijn vriendin, op pad naar Castricum en Egmond aan zee daar stond de buscamper. Al erg leuk met hout bekleed, maar verder naar ons idee hopeloos verwaarloosd. Wat wij toen dachten: wat zouden we toch iets leuks van deze Ford Transit kunnen maken…"

"Na wat wikken en wegen over de prijs hebben we hem toch meegenomen. Er meteen naar huis rijden was er niet bij. Bij de plaatselijke Action hebben we eerst schoonmaakdoekjes en schoonmaakmiddelen gekocht en even een nieuw hoeslaken erin en het genieten kon beginnen. De buscamper was van ons! Dreams come true!"

Een kijkje in de camper van Miranda en Richard Een kijkje in de camper van Miranda en Richard

Hoe verliep de renovatie?

"Al meteen wisten we dat een vurig gewenste Pössl niet binnen ons budget zou passen, dus moesten we het met minder doen en onze creativiteit laten spreken. Al doende en kamperend ontstaan de mooiste ideeën, want pas als je er mee op pad bent dan kom je erachter wat je wilt veranderen."

"Zo kreeg onze buscamper nieuwe bekleding, nieuwe kleedjes, nieuwe kastjes, een nieuwe tafel en we hebben onze bewaarde andere spulletjes erin gezet. Na de aankoop zijn we ieder weekend weg geweest en iedere maandagmiddag is er iets veranderd. Miranda kan gelukkig goed overweg met de naaimachine, een verfkwast, schroevendraaier, een zaag en noem maar op. Langzaam wordt het ons paleisje."

"En op de vraag die we vaak horen: hebben jullie plannen? Antwoorden we altijd met nee, ons paleisje wordt spontaan verbouwd. Er is geen plan, niets bedenken we van te voren. That’s us. Bedenken en doen!"

"Of er tegenslagen waren? Nou nee, of ja een aanslag op onze portemonnee want jemig wat is dat pimpen leuk! Alleen de elektra was wel een kleine teleurstelling, die we nog niet helemaal onder controle hebben, maar Richard is al een heel eind op weg. Het meeste is nu goed aangesloten."

Een kijkje in de camper van Miranda en Richard Een kijkje in de camper van Miranda en Richard

Waar halen jullie de inspiratie vandaan?

"Onder het verbouwen zijn we altijd te vinden op Instagram (@van_holiday_life) om nog meer leuke ideeën op te doen, maar alles moet wel praktisch blijven. Dat we met 10 minuten met een biertje en een wijntje buiten kunnen zitten, moet niet veranderen doordat de buscamper niet meer praktisch, maar alleen Instagram waardig is."

"Toch is onze buscamper stiekem ook Insta waardig, want wat krijgen we vaak complimenten. Zelfs de grote jongens (de duurdere campers ;)) willen even een kijkje nemen in onze buscamper. En wat kun je dan groeien van trots! De binnenkant is helemaal zoals wij het in gedachten hadden, met een vast bed en genoeg ruimte om binnen een broodje te eten, het doet ons stiekem de Pössl een beetje vergeten."

Een kijkje in de camper van Miranda en Richard

Wat zijn jullie toekomstplannen met deze camper?

"De spanning loopt op, de eerste keer langer dan een weekend weg…. We zijn er bijna klaar voor, dan pakken we onze bus in en gaan we kijken waar de wind ons brengt of misschien beter gezegd, waar het weer ons brengt. Eén ding weten we zeker: de bus gaat veel water en bergen zien. Onderweg zullen we vast bedenken hoe ze ook mee kan op wintersport!"

"Kroatië is een soort van thuishaven en we roepen nu dat we daar de aankomende twee weken niet naar toe gaan, maar zoals we al eerder schreven… niets veranderlijker dan wij!"

Een kijkje in de camper van Miranda en Richard

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel