De 6 beste kachels geselecteerd door productspecialist Bram!

Het weer voor de kachels is inmiddels al enige tijd aangebroken. Ben jij op zoek naar een kachel voor in je voortent, de serre of op zolder? In deze blog helpt productspecialist Bram je kiezen met zijn selectie kachels. In totaal vergelijken we 6 kachels waarbij we onderscheid maken tussen gaskachels en elektrische kachels. Twijfel je nog tussen een gaskachel en een elektrische kachel? Lees dan onze blog 'Welke kachel kies ik voor mijn voortent?'

de 6 beste kachels volgens productspecialist bram

 • Gaskachels geschikt voor een ruimte van 45 m3
 • Gimeg Eurostraler vast statief
 • Gimeg infrarood rolkachel
 • Gimeg GRK-508T Deluxe rolkachel
 • Elektrische kachels geschikt voor een ruimte van 15 m3
 • Tristar KA-5011 elektrische kachel
 • Eurom SF1525 kachel
 • Eurom Safe-T-Heater
 • Gaskachels geschikt voor een ruimte van 45 m3

  Gaskachels zijn ideaal voor op de camping aangezien je geen rekening hoeft te houden met het stroomverbruik. Daarnaast worden ze snel warm en kunnen ze grote ruimtes verwarmen.

  Een nadeel daarentegen is dat ze meer ruimte innemen vanwege de benodigde gasfles en alleen in goed geventileerde ruimtes gebruikt kunnen worden. Ook worden gaskachels erg warm en is het belangrijk om kinderen en huisdieren hierbij vandaan te houden.

  Gimeg vast statief eurostraler

  Voor de prijsbewuste kampeerder en voor de kampeerder die niet al te veel poespas wil is de Gimeg vast statief eurostraler de perfecte kachel. Deze gaskachel is eenvoudig, compact en heeft een leuk prijsje. De eurostraler is traploos instelbaar van 2600 tot 4500 watt, maar heeft geen speciale standen. Hij is voorzien van twee beveiligingen: een thermische- en een aanraakbeveiliging.

  De kachel heeft geen piëzo of automatische ontsteking. Dat betekent dat je een aansteker moet gebruiken om de kachel te ontsteken. Een ander mogelijk nadeel is dat de gasfles duidelijk zichtbaar is en je hem niet kunt wegstoppen zoals bij de andere twee kachels.

  Prijs €39,90
  Gewicht 2,7 kg
  Afmetingen 29 x 20 x 36 cm
  Verbruik 330 gram per uur
  Vermogen Tot 4200 watt
  Werkdruk 30 mbar

  Wat klanten van deze kachel vinden:

  • "Handig te plaatsen door het stevige statief, ik ben er erg blij mee!"
  • "Super aankoop, goede en snelle bezorging. Heb hem al een paar keer gebruikt, wat ik vooral handig vind is dat je de hoeveelheid warmte kunt regelen."

  Gimeg infrarood rolkachel

  Wil je een wat mooiere kachel? Dan kun je voor de Gimeg infrarood rolkachel kiezen. Je kunt de gasfles achterin de kachel zetten, waardoor je hem vanaf de voorkant niet meer ziet. Deze kachel heeft een automatische ontsteking en drie warmtestanden met een vermogen tussen de 1500 en 4200 watt. De kachel is eenvoudig te verplaatsen met vijf wieltjes en heeft twee handvaten aan de zijkant. De rolkachel heeft vier beveiligingen, namelijk een aanraak-, omval-, thermische- en zuurstofgebrek beveiliging.

  Een nadeel is dat de gasfles aan de achterzijde wel zichtbaar is. Ook is de kachel vanwege het formaat vrij aanwezig in de ruimte.

  Prijs €88,-
  Gewicht 8 kg
  Afmetingen 43 x 34 x 73 cm
  Verbruik 300 gram per uur
  Vermogen Tot 4100 watt
  Werkdruk 30 mbar

  Wat klanten van deze kachel vinden:

  • "Prima kachel van Gimeg, we komen de herfst, winter en voorjaar lekker warm door met deze kachel."
  • "Geeft veel warmte, het apparaat in mooi en staat niet in de weg."

  Gimeg GRK-508T Deluxe rolkachel

  Wanneer je op zoek bent naar een luxe gaskachel dan kan je kiezen voor de Gimeg GRK-508T Deluxe rolkachel. Hij is zelfs aan de achterzijde afgesloten, waardoor je de gasfles aan de achterzijde niet ziet. De luxe rolkachel heeft een automatische ontsteking en drie verschillende warmtestanden. Dankzij de ingebouwde ventilator en de gebogen voorkant is er sprake van een optimale warmtespreiding. Net als de Gimeg rolkachel groot is deze kachel voorzien van een viertal beveiligingen: aanraak-, omval-, thermische- en zuurstofgebrek beveiliging. De kachel heeft wieltjes en handvaten, waardoor hij eenvoudig verplaatsbaar is. Nog een voordeel: de kachel is zowel op gas als op elektriciteit aan te sluiten.

  Het enige nadeel is misschien het formaat van de kachel, waardoor hij vrij aanwezig is in de ruimte.

   

  Prijs €119,-
  Gewicht 8,5 kg
  Afmetingen 41 x 40,5 x 72,5 cm
  Verbruik 305 gram per uur
  Vermogen Tot 4100 watt
  Werkdruk 30 mbar

  Wat klanten van deze kachel vinden:

  • "Geweldig zuinige kachel."
  • "Kachel via internet besteld i.v.m. zijn mooie vormgeving. Paar keer gebruikt nu en hij voldoet uitstekend."

  Elektrische kachels geschikt voor een ruimte van 15 m3

  Elektrische kachels zijn compact en daarom makkelijk mee te nemen. Ook sluit je ze eenvoudig aan door middel van een stekker. De meeste elektrische kachels hebben een oscillerende functie, wat betekent dat ze naar links en rechts draaien. Hierdoor wordt de warmte gelijkmatig door de ruimte verspreid. Elektrische kachels zijn ideaal voor kleine ruimtes en kunnen ヨ in tegenstelling tot gaskachels ヨ ook in niet-geventileerde ruimtes gebruikt worden.

  Een nadeel van elektrische kachels is dat ze vaak niet geschikt zijn voor de camping vanwege het hoge verbruik. Campings hebben vaak een vermogen van rond de 4 ampère. Een kachel met een vermogen van 750 watt verbruikt al 3,2 ampère (750 watt delen door 230 volt aansluitspanning). Hierdoor kun je naast een elektrische kachel bijna geen andere apparaten aansluiten. Ook zijn ze niet geschikt voor grotere ruimtes.

  Tristar KA-5011 elektrische kachel

  Tristar KA-5011 elektrische kachel

  Tristar KA-5011 elektrische kachel is een compacte kachel met twee verschillende warmtestanden. De kachel heeft geen ventilator, waardoor warmte minder snel wordt verspreid. Hierdoor is de warmte echter wel aangenamer. Met twee warmtestanden met een vermogen van 800 watt is de kachel naar ieders behoefte in te stellen. Deze kachel is uitgerust met een omval- en oververhittingsbeveiliging.

  Een mogelijk nadeel is dat de kachel veel licht geeft wanneer hij is ingeschakeld. Ook heeft de kachel geen koelstand of eco-stand.

   

  Prijs €16,95
  Gewicht 1 kg
  Afmetingen 38 x 31 x 14,5 cm
  Aansluitspanning 230 volt
  Vermogen 800 watt

  Wat klanten van deze kachel vinden:

  • "Fijn kacheltje. De hele voortent wordt net iets warmer en onze voeten als hij dichterbij staat. Voor deze prijs écht de moeite waard."
  • "Heel fijn kacheltje. Compact en voldoende capaciteit. Wij hebben hem gebruikt in onze camper (VW Transporter) en daar werd het heerlijk warm op halve capaciteit van 400 Watt."

  Eurom SF1525 kachel

  Deze elektrische kachel is handig te verplaatsen door het handvat aan de bovenkant. De Eurom SF1525 heeft drie verschillende standen, waaronder één koelstand en twee warmtestanden. Door de ingebouwde ventilator wordt de warme lucht snel verspreid. Het is de enige van de drie kachels die ook een koelfunctie heeft, zodat je de ruimte eventueel ook kunt verkoelen. Het is een compacte kachel met oscillerende functie, oververhittingsbeveiliging en een omval beveiliging. Ten slotte is de Eurom uitgerust met een thermostaat, waardoor hij automatisch afslaat als de gewenste temperatuur is bereikt.

  De kachel heeft geen eco-stand en is daardoor iets minder geschikt voor de camping.

   

  Prijs €29,95
  Gewicht 1,6 kg
  Afmetingen 16 x 18 x 29 cm
  Aansluitspanning 230 volt
  Vermogen 750 / 1500 watt

   

  Wat klanten van deze kachel vinden:

  • "Is technisch gelijk aan Tristar maar deze heeft een betere voet en wankelt niet. Verwarmt de camper optimaal voor de wat koudere avonden."
  • "Hij is zo goed als geluidloos. De ruimte wordt lekker snel warm."

  Eurom Safe-T-Heater 1500

  De Eurom Safe-Theater 1500 is een populaire elektrische kachel met drie verschillende standen en een ingebouwde ventilator voor snelle warmtespreiding. Aan de achterzijde bevindt zich een handvat waarmee je de kachel kunt verplaatsen. Net als de andere beide kachels heeft de Safe-T-Heater een oscillerende functie, een omvalbeveiliging en een oververhittingsbeveiliging. Net als de SF1525 heeft de Safe-T-Heater een thermostaat. Op de laagste stand verbruikt de kachel 500 watt (de eco-stand), waardoor hij erg geschikt is voor op de camping.

  Het zou een nadeel kunnen zijn dat de Eurom Safe-T-Heater geen koelstand heeft.

   

  Prijs €32,95
  Gewicht 1,66 kg
  Afmetingen 20 x 17 x 26 cm
  Aansluitspanning 230 volt
  Vermogen 500 / 1500 watt

   

  Wat klanten van deze kachel vinden:

  • "Is een prima kachel. Met 500 watt moet je wel even geduld hebben"
  • "Maakt de caravan lekker snel warm! Maakt niet veel meer geluid dan wat je van een elektrisch apparaat kunt verwachten, ook niet tijdens het draaien. Wij zijn erg tevreden!"

  *Mochten er prijswijzigingen plaatsvinden geldt altijd de prijs op de productpagina zelf.


  Deel dit artikel