Verkoelende activiteiten

We kijken er altijd het hele jaar naar uit: de zomervakantie! Heerlijk op de camping genieten van het (hopelijk) mooie weer, maar soms kan het wel héél warm worden. Dan is verkoeling het enige waar je aan kunt denken. Ben je op zoek naar wat inspiratie voor verkoelende activiteiten? Lees dan snel verder!

1. Waterspeelgoed
2. Suppen
3. Indooractiviteiten
4. Bootje huren of waterfietsen
5. Zwemmen

1. Waterspeelgoed

Niets fijner dan lekker afkoelen met water als het warm is. Waterballonnen, waterspuiters, een zwembadje of buikschuiven: er is van alles te verzinnen! Misschien heb je een camping uitgekozen met een zwembad, dat is natuurlijk helemaal fijn. Maar ook bij je campingplek kun je afkoelen met waterspelletjes en waterspeelgoed! Met een beetje creativiteit kom je heel ver. Voor de hele kleintjes kun je je campingtafel omtoveren tot een watertafel. Met wat bakjes water kom je al een heel eind! Voor de grotere kids of zelf kun je natuurlijk met waterballonnen of waterpistolen aan de slag.

2. Suppen

Eén van de nieuwste trends: suppen! Op een bord staan of zitten en lekker over het water peddelen. Dat wil toch iedereen? Steeds meer campings en vakantieparken aan het water zijn inmiddels in het bezit van meerdere supboards die je vaak voor een leuk prijsje kunt huren, maar je kunt ook je eigen supboard meenemen. Suppen mag meestal vanaf een jaar of 10. Het is voor kinderen in ieder geval belangrijk dat ze de peddel goed kunnen vasthouden en dat ze natuurlijk in het bezit zijn van een zwemdiploma. Suppen is niet moeilijk, maar oefening baart kunst! En ben je na de inspanning toe aan een beetje verkoeling? Dan duik je lekker het water in. Mocht je een lesje suppen willen kijken voordat je het board opgaat, kijk dan even onderstaande video. Nienke laat zien hoe je kunt beginnen met suppen!


Ben je nog op zoek naar inspiratie voor leuke campings aan het water? Lees dan ons blog: Genieten op een camping aan het water.

3. Indooractiviteiten

Misschien niet het eerste waar je aan denkt als het een warme dag is op de camping, maar je kunt ook altijd binnen de verkoeling opzoeken. Wat denk je van een leuke film in de bioscoop of een indoor speelpark. Op deze plekken is het vaak heerlijk koel door de airconditioning. Een prima oplossing voor als je niet de hele dag op de camping wilt blijven in de hitte. Als het warmste gedeelte van de dag erop zit kun je bij terugkomst altijd nog een waterspelletje doen!

4. Bootje huren of waterfietsen

Zit je camping aan het water of is er een leuk meertje in de buurt? Ga dan op onderzoek uit welke mogelijkheden je hebt voor het huren van bijvoorbeeld een bootje of een waterfiets. Iets minder intensief dan suppen maar wel leuk voor het hele gezin! Trek je zwemkleding aan en neem ondertussen een duik in het water als je even wilt afkoelen. Je kunt ook een koelbox meenemen met snacks en wat drinken zodat je echt een aantal uurtjes op het water kunt doorbrengen. Let er wel op dat je je goed insmeert, maar dat geldt voor alle activiteiten natuurlijk!

5. Zwemmen

Zwemmen is altijd een goed idee! De spelletjes die we noemen bij tip 1 kun je ook in het zwembad spelen, maar vaak is een bal of wat duikspeelgoed al voldoende. Zelf kun je ook lekker afkoelen aan het water. Heeft je camping geen zwembad? Dan kun je natuurlijk ook een leuk strandje opzoeken in de buurt.

Ook op minder warme dagen is er van alles te doen op de camping. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Lees dan ons blog: 10 leuke activiteiten om te doen met kinderen als je kampeert.


Deel dit artikel