5 ideeën voor goedkope uitjes tijdens je kampeervakantie

Wanneer je gaat kamperen, wil je ongetwijfeld ook wat zien van de omgeving waarin je verblijft. Sommige uitstapjes kunnen nogal duur zijn, maar goedkope uitstapjes kunnen net zo leuk zijn als dure uitstapjes! Wij geven je een aantal ideeën voor goedkope uitjes om te doen tijdens je kampeervakantie.

1. Zoek de natuur op

Er zijn veel campings die middenin de natuur of aan een meer liggen. Als je op onbekend terrein bent is er toch geen betere manier om de omgeving te verkennen dan te voet of op de fiets? Neem je eigen fiets mee of huur een fiets voor een klein prijsje op de camping. Regel een picknickmand met allerlei lekkers en een plaid om in het gras te leggen. Het kost je weinig geld, maar brengt je wel een hele middag plezier! Andere leuke, maar misschien ook duurdere, uitjes in de natuur zijn: een klimpark, vissen of kanovaren.

2. Ga op zoek naar korting!

Als je (ruim) van tevoren weet waar je kampeervakantie naartoe gaat, heb je genoeg tijd om te kijken wat er allemaal in de omgeving te doen is. Ga bijvoorbeeld op zoek naar musea, pretparken, dierentuinen of excursies. Blijf je in Nederland? Kijk dan eens naar spaaracties bij een supermarkt of andere winkels. Zij hebben vaak kortingsacties lopen voor een dagje uit. Of bied mee op vakantieveilingen en scoor goedkope tickets! Ga je naar het buitenland? In sommige landen is een museumbezoek op bepaalde dagen gratis voor kinderen of ouderen. Meestal is het ook gunstiger om voor welk activiteit dan ook, een ticket online te kopen in plaats van aan de deur.

3. Ontdek de stad

Maak een uitstapje naar het centrum van het stadje of dorpje waar je kampeert! Kampeer je in het buitenland? Informeer dan bij de receptie wanneer de lokale markt is. Op buitenlandse, lokale markten heb je vaak kramen met heerlijk fruit, grote viskramen, leren tassen, voetbalshirts en andere hebbedingetjes. Of struin lekker door de straten en maak een tussenstop voor een lekker drankje op het terras. Je kunt een uitstapje naar de stad zo duur maken als je zelf wil.

4. Blijf lekker op de camping!

Ben je niet zo van de uitjes en blijf je liever op de camping? Kies dan voor een camping met veel faciliteiten en een vol animatieprogramma. Zo’n camping is vaak iets duurder, maar je kinderen vermaken zich prima op de camping. Vaak worden er wel voetbal of volleybaltoernooien georganiseerd of is er eens in de week een schuimparty bij het zwembad. Voor je kinderen is dit het perfecte moment om nieuwe campingvrienden te maken. Het mag dan misschien wel duurder zijn bij het boeken, maar op het moment zelf hoef je niks meer te betalen. ;)

5. Ga een dag naar het strand

Kampeer je in de buurt van het strand? Dan is dit zeker een onmisbare tip. Neem je eigen koelbox met eten en drinken mee en geniet van de zee en de zon. Zorg voor een emmer en een schepje of een bal, zodat je kinderen zich ook vermaken. Sluit de dag af met een lekker drankje bij de beachclub!

Er zijn nog talloze mogelijkheden voor goedkope uitjes. Wees vooral creatief en struin het internet af voor kortingen en tips!


Deel dit artikel