Beschadigde, onjuiste of onvolledige bestelling

Soms worden bestellingen of producten in meerdere pakketten verstuurd. Controleer dit in de e-mail die je krijgt van DPD. Je ontvangt van elk pakket een apart trackingnummer waarmee je de pakketten los van elkaar kunt volgen. Heb je maar één trackingnummer gekregen? Dan zijn we nog bezig met het verwerken van het andere deel. De andere trackingnummer(s) ontvang je dan nog per e-mail.

Als je een onderdeel van je product mist, dan kijken we graag met je mee. Soms kunnen we onderdelen naleveren en soms is het beter om het product om te ruilen. Neem daarom contact met ons op zodat we dit zo snel mogelijk voor je kunnen oplossen.
Bel ons: 0543 - 70 03 18

Dit lossen we natuurlijk graag voor je op. Een product dat beschadigd aankomt, kun je tot 30 dagen na ontvangst retourneren. Geef bij je retouraanmelding in je account aan dat het om een beschadigd product gaat en dan ontvang je van ons een gratis retourlabel van DPD waarmee het product retour kan.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dan hebben wij een fout gemaakt in ons magazijn. Een omruiling kun je gelukkig eenvoudig en snel regelen in je account. Geef bij je retouraanmelding in je account aan dat je het verkeerde product hebt ontvangen en dan krijg je van ons een gratis retourlabel van DPD waarmee het product retour kan. Heb je zonder account besteld? Meld je retour dan aan via ons retourformulier.

Dat is vervelend! Misschien is het pakketje toch bij de buren afgeleverd? Als dit niet zo is, dan onderzoeken wij graag bij DPD waar je pakket is gebleven. Neem contact met ons op zodat we dit voor je kunnen uitzoeken.
Bel ons: 0543 - 70 03 21