Welke campingdouche is geschikt voor mij?

Welke campingdouche is geschikt voor mij?

Ben je op zoek naar een campingdouche? Campingdouches zijn er in verschillende soorten. Van een simpele douchezak tot een mobiele geiser op gas. Ben je benieuwd welke campingdouche bij jou past? Lees in dit blog de verschillen tussen campingdouches.

De solar douchezak vul je met water, je legt ‘m een paar uur in de zon zodat het water kan opwarmen en een paar uur later kun je genieten van een warme douche. Het voordeel hiervan is dat het super eenvoudig is. Het nadeel is dat je niet altijd gegarandeerd zon hebt, waardoor een warme douche geen garantie is.

Daarnaast hebben we ook een vaste solar douche. Deze is voorzien van een ingebouwde watertank. Hier past meer water in dan een douchezak, dus je hoeft de tank minder vaak te vullen. Helaas blijft er ook hier natuurlijk de kans aanwezig dat het water niet echt lekker warm is.

Dan hebben we nog de mobiele handdouches. Bij een mobiele douche heb je stroom nodig. De meeste mobiele handdouches werken op 12 volt, maar als je een omvormer aansluit, kun je deze ook goed gebruiken op 230 volt. Wat je verder nodig hebt bij dit type douches, is een emmer of jerrycan gevuld met water. Je doet de waterpomp in de jerrycan met water en je kunt genieten van je douche. Een voordeel is dat je dus zelf de temperatuur van het water kunt bepalen.

Is je campingplek voorzien van een vaste waterkraan? Dan kun je daar ook een tuindouche op aansluiten. Je sluit een tuinslang aan en douchen maar.

Een douche waarmee je gegarandeerd warm water hebt, is een mobiele geiser. Een mobiele geiser kun je altijd gebruiken als je water en een gasfles hebt. Met een mobiele geiser heb je altijd warm water op het moment dat jij dat wilt. Wel is het belangrijk dat je deze alleen buiten gebruikt.


Campingdouche maken

Tot slot kun je een campingdouche ook nog zelf maken. Je hebt hier slechts een paar onderdelen voor nodig. Een waterpomp, tuin- of waterslang, tuin- of douchekop en stroom. Mocht je voor de laatste optie kiezen, pas dan op dat de elektriciteit niet met het water in contact komt.

In onderstaande video laat productspecialist Bram alle douches zien:


Campingdouche privacy

Een privé douche klinkt natuurlijk super fijn, maar waar en hoe kun je dan het beste douchen? Het is natuurlijk wel zo prettig om een beetje privacy te hebben. De oplossing is heel eenvoudig: een schuurtent of een douchetent. Dit zijn smalle hoge tentjes die perfect zijn om een douche in te bouwen.

Een andere tip is tijdens het douchen gebruik maken van een klein zwembadje om het water in op te vangen. Veel campings zijn er namelijk niet zo blij mee als je het afvalwater over het gras laat lopen. Shampoo en douchegel doen namelijk niet veel goeds voor het gras. Als je het opvangt in een zwembadje kun je het daarna op de daarvoor geschikte plek op de camping afvoeren.

Wil jij naast een douche ook een eigen privé toilet? Lees dan de blog: Creëer je eigen camping privé sanitair. Hier geven wij je meer informatie over de campingdouche, maar ook over de soorten privé toiletten die er zijn.


Deel dit artikel: