De tuinmeubeltrends van 2021

De tuinmeubeltrends van 2021

Nog even wachten en dan kunnen we eindelijk officieel de lente welkom heten. Het blijft langer licht, de temperaturen stijgen geleidelijk en we kunnen straks weer naar buiten zonder dat het (te) koud is! Bij gezellig buiten zijn, horen natuurlijk ook fijne tuinmeubelen. De nieuwe collectie is binnen en dat betekent dat we jullie alles kunnen vertellen over de tuinmeubeltrends van 2021.

Tuinmeubeltrends 2021: tuinmeubeltrends 2021: asymmetrische parasol

1. Asymmetrische parasols

Doordat de zomers elk jaar warmer worden maar we wel graag buiten zitten is een goede parasol zeker geen overbodige luxe. Toch is het soms nog even knutselen met de parasolvoet om de juiste stand van de schaduw te krijgen. Aan dat probleem komt dit jaar een eind want Asymmetrische parasols zijn de trend. Bij deze rechthoekige parasol zit de voet aan de zijkant waardoor hij perfect gebruikt kan worden boven een tafel. Naast deze praktische nieuwe vondst kun je vertrouwen op de bestaande eigenschappen zoals een sterk waterafstotend doek met een UPF-waarde van 50+.

tuinmeubeltrends 2021: kuipstoeltjes

2. Kuipstoeltjes

De bekendste speler op het gebied van tuin-kuipstoeltjes is natuurlijk Hartman. De Hartman Sophie is daarbij hun vlaggenschip en is een stijlicoon geworden voor andere merken die tuinstoelen produceren. Het is niet vreemd dat we dit jaar steeds meer andere modellen kuipstoeltjes in de tuin zien. Ze zien er stijlvol uit, zijn erg praktisch en vereisen nauwelijks onderhoud. Ga er dus maar eens goed voor zitten de komende zomer.

tuinmeubeltrends 2021: dierlijke prints

3. Dierlijke en natuurlijke prints

De kans is klein dat we dit jaar verre trips kunnen maken naar tropische oorden. Palmbomen, tropische vogel, we moeten het misschien een jaartje overslaan. Of toch niet? Als wij niet naar de tropen kunnen, dan komen de tropische elementen maar naar ons. Je ziet in 2021 daarom, nog steeds veel dierlijke en natuurlijke prints op tuinkussens. Zo kunnen we de natuur meer het terras halen en creeër je nog meer het vakantiegevoel ‘playa del garten’!

tuinmeubeltrends 2021: houtlook tuinmeubelen

4. Houtlook tuinmeubelen

Naast echt hout zien we ook steeds meer houtlook terug komen in de tuin. Lekker duurzaam en er hoeft geen boom voor gekapt te worden. Tuintafels, stoelen en loungesets worden met een aluminium houtlook afgewerkt zodat ze een natuurlijke uitstraling krijgen en ook eenvoudige te onderhouden zijn. Kwaliteit en duurzaamheid gaan in 2021 hand in hand.

tuinmeubeltrends 2021: vuurtafels

5. Vuurtafels

Je zou het als opwarmertje kunnen zien maar wij sluiten het lijstje er graag mee af: vuurtafels voor in de tuin. Dé tuinmeubel trend voor 2021. Het woord zegt het al, het is een tuintafel met een vuurtje erin verwerkt. De meeste vuurtafels hebben een mooi opengewerkt aluminium frame gecombineerd met een houten blad waardoor het vuur op een veilige manier is verwerkt. Het vuur geeft niet alleen een extra gezellige sfeer maar zorgt ook voor een aangename warmte! Met een vuurtafel geniet je nog langer van een gezellige zomeravond met familie en vrienden!

Wat de trends ook zijn, zorg in ieder geval dat je tuin dit jaar aanvoelt als een tweede thuis. Het buitenleven geeft zoveel geluk en energie en als de maatregelen het toelaten hopelijk ook weer mensen samen. Geniet ervan en zorg goed voor jezelf deze zomer.


Deel dit artikel