Pellet barbecues

Vind jij barbecueën met houtskool soms te veel werk en krijg je de temperatuur nooit zoals jij wilt? Kies dan voor een pellet bbq! Een pellet barbecue neemt veel werkzaamheden van je over! Alles wordt elektronisch geregeld waardoor jij alleen de houtpellets moet aanvullen en de juiste temperatuur moet instellen. Zo houd je de temperatuur beter onder controle! Bekijk hieronder ons assortiment pellet grills en bestel jouw pellet bbq online!

Filter
3 resultaten 3
Van hoog naar laag sorteren
3 resultaten
 1. Weber SmokeFire EPX4 GBS pellet barbecue
  Weber SmokeFire EPX4 GBS pellet barbecue
  Adviesprijs € 1.999,00 € 1.999,00 € 1.649,00
  • Materiaal grill: RVS
  • Oppervlakte grill: 4270 cm²
  • Totaalgewicht: 70.3 kilo
  Verkoop door Obelink
 2. Weber SmokeFire EX6 pellet barbecue
  Weber SmokeFire EX6 pellet barbecue
  Adviesprijs € 1.999,00 € 1.999,00 € 1.599,00
  • Materiaal grill: RVS
  • Oppervlakte grill: 6370 cm²
  • Totaalgewicht: 79.4 kilo
  Verkoop door Obelink
 3. Weber SmokeFire EX4 pellet barbecue
  Weber SmokeFire EX4 pellet barbecue
  Adviesprijs € 1.699,00 € 1.699,00 € 1.399,00
  • Materiaal grill: RVS
  • Oppervlakte grill: 4270 cm²
  • Totaalgewicht: 70.3 kilo
  Verkoop door Obelink

3 resultaten

per pagina

Hoe werkt een pellet bbq?

Een pellet grill werkt op speciale houtpellets. Deze houtpellets doe je in de bak aan de zijkant van de barbecue. Vanuit die bak worden de houtpellets naar een verbrandingskamer vervoert. Om de pellets te ontbranden brandt er gloeispiraal en door middel van een ventilator wordt het vuur brandend gehouden. Een thermometer meet de temperatuur en geeft dit door aan de elektronische regeling die ervoor zorgt dat er meer of minder pellets of zuurstof wordt aangevoerd.
Alles wordt dus elektronisch geregeld en dat maakt een pellet barbecue geschikt voor de makkelijke barbecueërs.
Bij een pellet bbq heb je dus niet te maken met direct vuur maar wordt de warmte verplaatst door een ventilator. Een pellet grill is dus heel anders dan een normale barbecue.

Pellets voor een pellet grill

Houtpellets zijn kleine staafjes van samengeperst zaagsel. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar, voor een pellet grill gebruiken we altijd houtpellets van puur hout. De houtpellets die worden gebruikt in een pelletkachel zijn van mindere kwaliteit en kunnen verontreinigingen bevatten. Deze stoffen wil je zeker niet gebruiken in combinatie met je eten.
Net zoals bij gewoon hout is het belangrijk dat je de houtpellets droog bewaard. Houtpellets nemen makkelijk vocht op en kunnen dan opzwellen. Hierdoor kan het mechanisme van je barbecue kapot gaan.

WiFIRE® technologie

De nieuwste pellet bbq’s zijn uitgevoerd met de WiFIRE® technologie. Hiermee kun je jouw pellet barbecue altijd en overal controleren en bedienen met je smartphone. Je hoeft niet altijd in de buurt te zijn van je pellet grill om de temperatuur te kunnen regelen. Zo kun je dus ook tijdens je werk de barbecue alvast aanzetten! Wat een luxe he?

Pellet bbq kopen

Ben jij overtuigt dat een pellet bbq de perfecte barbecue voor jou is? Bestel de pellet grill dan eenvoudig en snel online! Wil je de pellet barbecues liever in het echt bekijken? Kom dan langs in onze winkel in Winterswijk.

Heb jij je vrienden al uitgenodigd voor een lekkere barbecue?

Producten vergelijken