LNB's

Een LNB is een onmisbaar onderdeel voor je schotel om televisie te kunnen kijken op de camping of thuis. Een LNB wordt bevestigd aan de voorzijde van de schotel. Obelink heeft een ruim assortiment aan LNB’s, zowel duo LNB’s als single LNB’s. Ook heeft Obelink een ruim aanbod aan LNB’s met meerdere uitgangen voor meerdere ontvangers, hiermee kun je op meerdere apparaten televisie kijken.

Bekijk onderstaand onze collectie en koop jouw LNB direct online. Meer weten? Vraag advies aan een van onze specialisten of lees meer over de LNB.

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Canal Digitaal Duo Twin LNB
  Canal Digitaal Duo Twin LNB
  € 31,95
  Waardering:
  90%
  • LNB type: Duo
 2. Canal Digitaal Duo Quad LNB
  Canal Digitaal Duo Quad LNB
  € 39,95
  Waardering:
  100%
  • LNB type: Quattro
 3. Travel Vision single LNB kit
  Travel Vision single LNB kit
  Adviesprijs € 53,00 € 53,00 € 49,95 Je bespaart € 3,05
 4. 80 cm schotel Duo LNB
  80 cm schotel Duo LNB
  € 34,95
  Waardering:
  100%
  • LNB type: Duo

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verschillende soorten LNB’s:

 • Single LNB: Een single LNB past op elke schotel en is geschikt voor de ontvangst voor 1 satelliet tegelijk. Aan een single LNB kan altijd maar 1 apparaat aangesloten worden.
 • Duo LNB: een duo LNB is geschikt voor de ontvangst van 2 satellieten tegelijk. Tegenwoordig is het noodzakelijk om in Nederland een duo LNB te hebben voor de ontvangst van HD kanalen. Een duo LNB is ook verkrijgbaar met meerdere uitgangen voor meerdere toestellen.

Een LNB kopen?

Voordat je een satelliet LNB kopen gaat is het belangrijk om eerst een aantal zaken uit te zoeken:

 • Hoe groot is de schotel? Dit lijkt niet belangrijk bij de aanschaf van een LNB, maar indien je een duo LNB wilt kopen is het wel degelijk belangrijk hoe groot je schotel is. Obelink heeft in het assortiment duo LNB’s voor 60 cm schotels en voor 80 cm schotel.
 • Hoeveel uitgangen heeft mijn LNB nodig? Wil je meerdere ontvangers aansluiten op 1 LNB, dan kan dat met een duo LNB met meerdere uitgangen. De duo LNB’s zijn verkrijgbaar met een maximaal van 4 uitgangen.

Gebruik van een duo LNB

Indien je een duo LNB gaat bevestigen op je schotel is het belangrijk dat dit goed gebeurd, anders kun je niet genieten van goed beeld. Als je voor de schotel staat dient de duo LNB bevestigd te worden aan de linker klem op de LNB. Vervolgens moet je de rechterzijde ongeveer 3 graden omhoog zetten voor het ontvangst van zowel satelliet Astra 1 als Astra 3.

Vraag het de specialist

Wil je meer weten over de LNB’s? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialist, we vertellen je graag meer!