Wandeljassen & jacks (oud)

Om wandelen zo comfortabel mogelijk te maken, is goede wandelkleding vereist. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fijne wandeljas. In het najaar en in de winter wil je beschermd zijn tegen regen en wind, maar tijdens het wandelen is het ook erg prettig om een ademende outdoor jas te hebben. Daarnaast is ook comfort van groot belang, omdat je tijdens het wandelen geen hinder wilt van je wandeljas. Ben je benieuwd welke jas bij jou past? Obelink heeft voor ieder wandeltype de juiste jas. Bekijk hieronder het assortiment en maak je keuze.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Producten vergelijken

Softshell jas

Een populair product onder de wandelaars is de softshell jas. Een softshell jas ademt, is winddicht en waterafstotend en daarom erg geschikt om te gebruiken wanneer je actief bezig bent. Dat de outdoor jas winddicht en waterafstotend is, zorgt ervoor dat je niet onderkoeld raakt tijdens een stevige wandeling in de herfst of winter. Een ademend vermogen is nodig om het zweet af te voeren. Je kunt een softshell jas het hele jaar dragen. In de winter is de jas meer geschikt als tussenlaag, maar in de herfst, lente en zomer kun je een softshell jas prima gebruiken als toplaag. We hebben softshell jassen van verschillende merken, waaronder ook de populaire icepeak jas voor zowel dames als heren.

De pasvorm

Voor het wandelen wil je natuurlijk graag een comfortabele wandeljas. Tijdens het passen zijn er een paar dingen waar je op kunt letten om te kijken of de jas voor jou geschikt is:

  • Kijk of je je armen omhoog kunt doen zonder dat je jas ver omhoog kruipt. Als dit het geval is heb je voldoende bewegingsruimte.
  • De maat van een wandeljas moet precies goed zijn. Als je een té grote jas koopt, kan er makkelijk wind of kou onder je jas door.
  • De ene wandeljas is zwaarder dan de andere. Door de jas te passen kun je voelen of het gewicht prettig is voor je.
  • Voel of er her en der nog wat handige zakken in de outdoor jas zitten. Dit kan erg handig zijn voor bijvoorbeeld je portemonnee of telefoon.

Outdoor jas bestellen

Heb je een mooie wandeljas gezien? Dan kun je ‘m eenvoudig online bestellen. Wil je liever wat verschillende wandeljassen passen en nog wat advies krijgen? Dan verwelkomen wij je graag in onze megastore.