Schoonloopmatten

Op de camping heb je natuurlijk veel te maken met gras en zand. Met een goede schoonloopmat voorkom je dat vuil mee naar binnen gelopen word. En kun je je caravan, camper of tent makkelijker schoon houden. Bekijk hieronder ons ruime assortiment schoonloopmatten en kokosmatten.

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een schoonloopmat?

Een schoonloopmat is meestal gemaakt van nylon of een andere kunststofvezel. Een schoonloopmat heeft een goede schrapende functie dankzij de stugge en rechte polen. Hierdoor schraapt de mat zo het vuil onder je schoenzolen vandaan. Het vuil blijft niet bovenop liggen, maar zakt weg tussen de polen. Zo loop je het vuil dus niet mee naar binnen.

Kokosmat

Een kokosmat is gemaakt van kokosnootbarsten. Deze vezels worden uiteindelijk geweven en bevestigd op vinyl. Voor 1 kokos deurmat worden gemiddeld maar liefst 40 kokosnoten gebruikt. Een kokosmat maakt je profiel van je schoenzolen goed schoon dankzij de harde kokosvezels die ruw omhoog blijven staan. Een kokos deurmat heeft vaak zijn originele bruine kleur maar is tegenwoordig ook in diverse kleuren en prints verkrijgbaar. Zo kun je dus ook kiezen voor een deurmat met tekst of bijvoorbeeld een afbeelding van een caravan of camper.

Schoonloopmat reinigen

Een schoonloopmat gaat achteruit wanneer deze niet op tijd wordt gereinigd. Door de deurmat regelmatig te stofzuigen met een borstelkop blijft hij goed vuil opnemen. Want hoe meer vuil er in de mat zit hoe minder vuil de mat kan opnemen. Door vieze vochtige schoenen kunnen er ook vlekken komen in de schoonloopmat, om dit te reinigen kun je de deurmat bestrooien met waspoeder. Giet er daarna flink wat water overheen en schrob met een borstel de mat goed schoon. Spoel daarna de schoonloopmat goed uit met water en laat de mat drogen in de zon. Sommige schoonloopmatten kunnen gereinigd worden in de wasmachine. Let er wel op of dit staat aangegeven op het product, anders raden we dit af.

Online bestellen

Je nieuwe schoonloopmat of deurmat met tekst bestellen doe je eenvoudig bij Obelink.nl. Dankzij ons heldere productoverzicht en eenvoudige bestelproces bestel jij de deurmat online binnen een paar klikken. Of kom langs in onze megastore in Winterswijk en bekijk ons assortiment deurmatten. Onze productspecialisten helpen jou graag de juiste keuze te maken.