Ramen

Het is heerlijk om te kunnen genieten van het uitzicht op je vakantiebestemming, maar ook tijdens de reis er naar toe wil je niks missen van het uitzicht. Het caravan raam of camper raam moet hiervoor wel goed in orde zijn. Op zoek naar een compleet nieuw raam of alleen voor een raamuitzetter of kozijnlijst? Bekijk hieronder ons assortiment aan caravan ramen, raamuitzetters en kozijnlijsten en koop deze direct online!

Filter
5 resultaten 5
Van hoog naar laag sorteren
5 resultaten
 1. Dometic Seitz S4 110 x 550 uitzetraam
  Dometic Seitz S4 110 x 550 uitzetraam
  € 739,00
  Verkoop door Obelink
 2. Dometic Seitz S4 90 x 50 uitzetraam
  Dometic Seitz S4 90 x 50 uitzetraam
  € 629,00
  Verkoop door Obelink
 3. Dometic Seitz S4 70 x 60 uitzetraam
  Dometic Seitz S4 70 x 60 uitzetraam
  € 559,00
  Verkoop door Obelink
 4. Dometic Seitz S4 90 x 45 uitzetraam
  Dometic Seitz S4 90 x 45 uitzetraam
  € 559,00
  Verkoop door Obelink
 5. Dometic Seitz S4 90 x 40 uitzetraam
  Dometic Seitz S4 90 x 40 uitzetraam
  € 549,00
  Verkoop door Obelink

5 resultaten

per pagina

Producten vergelijken

Caravan en camper ramen

Of nou het oude caravan raam of camper raam aan vervanging toe is, of dat je een uitzetraam zoekt voor je zelfbouw camper, bij Obelink vind je verschillende maten uitzetramen voor jouw camper of caravan. In de meeste caravans en campers worden Dometic s4 ramen geplaatst. De Dometic s4 uitzetramen zijn van alle gemakken voorzien zoals een hor, verduisteringsgordijn en zijn alle ramen geïsoleerd dankzij het hoogwaardige acrylglas!

Het vervangen of plaatsen van een nieuw caravan raam of camper raam is een inspannende klus, maar goed zelf te doen! Nadat jij een raam hebt uitgekozen kun je beginnen met de voorbereidingen van het plaatsen van je caravan raam of camper raam. Kijk hierbij goed naar de dikte van de wand waar het caravan raam of camper raam geplaatst gaat worden. Het kan namelijk zo zijn dat de wand van je camper of caravan erg dun is, is deze te dun om het raam goed te kunnen monteren zal er frame gemaakt moeten worden om deze ruimte op te vullen.

Zorg bij het plaatsen van een caravan raam of camper raam dat je de juiste kit gebruikt voor het kleven en afdichten van het caravan raam of camper raam. Het raam moet tenslotte de regen ook tijdens een zomerstorm buiten kunnen houden.

Raamuitzetters

Met een raamuitzetter caravan zorg je er bijvoorbeeld voor dat je caravan of camper kan luchten tijdens het koken of kan jij je ramen open zetten voor een heerlijk briesje in de avond. Is je oude raamuitzetter caravan afgebroken of functioneert deze niet meer naar behoren? Dan ben je bij Obelink aan het juiste adres!

Bij het kiezen van een nieuwe raamuitzetter caravan zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Je moet namelijk goed kijken naar de bevestiging, lengte, zijde en de manier waarop de raamuitzetter caravan verstelbaar is.

Type bevestiging

Er zijn 2 mogelijkheden bij het monteren van een raamuitzetter caravan. Zo heb je raamuitzetters die door een schroefbevestiging worden vastgezet, en raamuitzetters die worden vast geklikt door middel van een polyfix systeem. Bij het bevestigen van een raamuitzetter caravan met schroefbevestiging wordt de raamuitzetter simpelweg aan de wand of in de vensterbank geschroefd. Bij een raamuitzetter caravan polyfix wordt deze over een vastzetplaatje in de vensterbank geschoven waardoor deze vast blijft zitten.

Bepalen van de lengte en zijde

Om de lengte te bepalen van de raamuitzetter caravan meet je het aluminium deel van de raamuitzetter wanneer deze helemaal is ingeklapt. Komt de lengte niet helemaal overeen met de aangegeven maten bij het product? kies dan degene die daar het dichtste bij komt. Om de keuze te kunnen maken of je een linker of een rechter raamuitzetter caravan of raamuitzetter camper nodig hebt dien je het raam vanuit de binnenzijde van je caravan of camper te bekijken, is vanuit deze positie de linker raamuitzetter kapot? Kies dan een linker raamuitzetter.

Type verstelbaarheid

Obelink biedt buiten verschillende lengtes en zijdes ook nog raamuitzetters aan die verschillend zijn in de manier van verstelbaarheid. Zo zijn er raamuitzetters die traploos te verstellen zijn door middel van een draaiknop, op deze manier kun jij je raam open zetten in iedere gewenste positie. Ook zijn er de trapsgewijze raamuitzetters, deze raamuitzetters hebben een aantal vaste standen waarin ze open kunnen blijven staan.

Zoals je ziet moet je aan veel dingen denken voordat je de goede raamuitzetter caravan of raamuitzetter camper kunt bestellen. Bekijk dus goed je oude raamuitzetter caravan of raamuitzetter camper voor dat je een nieuwe besteld. Mocht je een vervanger willen aanschaffen in de winkel? Dan is het handig om de oude mee te nemen. Zorg er ook altijd voor dat de raamuitzetters zowel links als rechts gelijk zijn, is dit niet het geval zal het raam niet goed sluiten waardoor deze niet volledig waterdicht zal zijn.

Kozijnlijsten

Kozijnlijsten of de ook wel genoemde inlegbiezen worden geplaatst in het kozijn van het raam ter afdekking en bescherming van het kozijn. Nu kan het zijn dat de Kozijnlijst uitdroogt of los komt door de zon, bij Obelink vind je gemakkelijk een vervanger. Het kan ook zijn dat na dat je een raam hebt geplaatst in je caravan of camper er ruimte overblijft tussen het raam en de wand. Om deze ruimte mooi af te werken kun je een kozijnlijst gebruiken. De kozijnlijsten zijn in verschillende breedtes te verkrijgen.

Vraag het de specialist

Wil je nog meer weten over caravan ramen en camper ramen? Vraag het onze specialist, we helpen je graag een goede keus te maken!