Gasslangen & leidingen

Bij het kamperen is het belangrijk om te beschikken over de juiste gasslangen en gasleidingen om veilig gebruik te kunnen maken van gasapparatuur. Of je nu een gasbrander, gasfornuis of gasgrill gebruikt, het kiezen van de juiste gasslang of gasleiding is essentieel voor een probleemloze kampeerervaring. Ontdek ons assortiment gasslangen en gasleidingen hieronder!

Filter
14 resultaten 14
Van hoog naar laag sorteren
14 resultaten
 1. Truma G12 HD gasslang
  Truma G12 HD gasslang
  Vanaf € 47,50
  Waardering:
  93%
   Verkoop door Obelink
  • Gimeg koperen gasleiding
   Gimeg koperen gasleiding
   Vanaf € 10,95
   Waardering:
   93%
    Verkoop door Obelink
   • Cadac Quick Release gasslang
    Cadac Quick Release gasslang
    Vanaf € 16,95
    Waardering:
    100%
     Verkoop door Obelink
    • LPG vulslang
     LPG vulslang
     Vanaf € 34,95
     Waardering:
     89%
      Verkoop door Obelink
     • Truma G8 HD gasslang
      Truma G8 HD gasslang
      € 49,95
      Waardering:
      91%
       Verkoop door Obelink
      • Badé 1/4" links x 8 mm gasslang
       Badé 1/4" links x 8 mm gasslang
       € 9,50
       Waardering:
       98%
        Verkoop door Obelink
       • Badé 1/4" links x snelkoppeling gasslang
        Badé 1/4" links x snelkoppeling gasslang
        Vanaf € 17,95
        Waardering:
        95%
         Verkoop door Obelink
        • GOK Caramatic ConnectDrive G12 gasslang
         GOK Caramatic ConnectDrive G12 gasslang
         € 47,95
          Verkoop door Obelink
         • Gimeg PVC 1/4 links x quick release 3 meter gasslang
          Gimeg PVC 1/4 links x quick release 3 meter gasslang
          Adviesprijs € 24,90 € 24,90 € 14,95
           Verkoop door Obelink
          • GOK Caramatic ConnectBasic gasslang
           GOK Caramatic ConnectBasic gasslang
           € 24,95
           Waardering:
           80%
            Verkoop door Obelink
           • Gimeg PVC 1/4 links x quick release 5 meter gasslang
            Gimeg PVC 1/4 links x quick release 5 meter gasslang
            Adviesprijs € 29,90 € 29,90 € 19,95
             Verkoop door Obelink
            • Badé 1/4" links x 10 mm gasslang
             Badé 1/4" links x 10 mm gasslang
             € 10,50
             Waardering:
             95%
              Verkoop door Obelink
             • GOK Caramatic ConnectDrive G8 gasslang
              GOK Caramatic ConnectDrive G8 gasslang
              € 46,95
               Verkoop door Obelink
              • Badé 10 mm 1/4 knel gasslang
               Badé 10 mm 1/4 knel gasslang
               € 10,50
                Verkoop door Obelink

               14 resultaten

               per pagina

               Waarop letten bij het aanschaffen van een gasslang?

               Het is belangrijk dat je altijd makkelijk bij de gasslangen en gasleidingen kunt komen, zodat je regelmatig kunt checken of ze nog in goede staat zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te kijken of er geen zichtbare beschadigingen of scheurtjes in de slang zitten. Als je zoiets opmerkt, moet je de gasslang meteen vervangen. Zo voorkom je dat er nog grotere problemen ontstaan en zorg je ervoor dat alles veilig blijft werken.

               Onder de camper en caravan bevinden zich gasleidingen, waarvan een belangrijk onderdeel de gasslang is, te vinden in de disselbak of gaskast. Na verloop van tijd kunnen er droogtescheurtjes in de slang ontstaan, daarom is het aan te raden om de gasslang elke vier jaar te vervangen. Je kunt zelf gemakkelijk controleren wanneer dit moet gebeuren, want het productiejaar staat op de slang vermeld. Een ander onderdeel is de drukregelaar, die zorgt voor een constante gasdruk naar de apparaten. Afhankelijk van het model dient de drukregelaar elke tien jaar te worden vervangen.

               Regelmatig onderhoud aan de gasinstallatie is essentieel voor de gasvoorziening, aangezien een losse gasleiding kan gaan lekken door trillingen. De oranje gasslang heeft een houdbaarheid van 2 tot 3 jaar, afhankelijk van de omgeving. Bij veel blootstelling aan zonlicht of bijvoorbeeld zeewater gaat de slang minder lang mee. Controleer daarom regelmatig de slang op scheurtjes, slijtage of poreusheid. Als er zulke foutjes of problemen zijn, is directe vervanging nodig. Op elke gasslang staat een productiedatum, zodat je precies weet wanneer de slang uiterlijk moet worden vervangen. Zelfs als je de gasslang 3 jaar hebt, maar nog nooit hebt gebruikt, moet je deze toch vervangen. De zwarte slang heeft een maximale houdbaarheid van 2 jaar, terwijl er geen specifieke houdbaarheidsdatum is voor de gele slang.

               Voor vaste installaties zoals caravans, campers of buitenkeukens worden vaak koperen gasleidingen gebruikt vanwege hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Het is echter belangrijk om op te merken dat de installatie van koperen gasleidingen door een gekwalificeerde gasinstallateur moet worden uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de gasleidingen veilig en efficiënt worden geïnstalleerd, wat van groot belang is voor een zorgeloze kampeerervaring.

               Flexibele gasslang en flexibele gasleiding

               Voor kampeerders die vaste gasleidingen in hun caravans of campers hebben, kan een flexibele gasleiding een handige keuze zijn. Deze leidingen, ook wel bekend als flexibele slangen, zorgen voor een veilige verbinding tussen de vaste gasleidingen en de gasapparatuur. Bij het kiezen van een flexibele gasleiding moet je goed kijken naar het gebruik van hoogwaardig roestvrij staal als materiaal. Het is belangrijk dat de buis gemaakt is van stevig roestvrij staal, omdat dat niet snel kapot gaat en niet roest. Het is ook goed om te kijken naar certificeringen en veiligheidskeurmerken, aangezien die aangeven dat de gasleiding betrouwbaar is.

               Aansluiting van de gasslangen

               Het gebruik van gasslangen en gasleidingen vereist aandacht en zorg om een betrouwbare gastoevoer naar je apparatuur te garanderen en de veiligheid van jou en je medekampeerders te waarborgen. Er zijn verschillende aansluitingen mogelijk op de oranje slang, zoals de slangpilaar, 1/4 wartel links en 3/8 wartel links. Bij een slangpilaar schuif je de gasslang op de gasdrukregelaar en zet je deze vast met spanbeugels. Voor een 1/4e of 3/8e links draaiende wartel draai je de gasslang met schroefdraad vast op de drukregelaar en andere apparaten. Het is belangrijk om de slang niet te strak aan te draaien om beschadiging van de rubberen afdichting te voorkomen. Verschillende gas accessoires kunnen helpen bij het aansluiten van gasslangen. Ons advies is om de linksdraaiende wartel te gebruiken, omdat deze veiliger is dan een slangpilaar. Als een apparaat alleen een slangpilaar aansluiting heeft, zorg er dan voor dat je de gasslang volledig overheen schuift en goed vastzet met spanbeugels. Voor extra veiligheid kun je een GasStop gebruiken, die je tussen de gasdrukregelaar en de gasfles plaatst.

               Voor vaste installaties zoals caravans, campers of buitenkeukens worden vaak koperen gasleidingen gebruikt vanwege hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Het is echter van essentieel belang dat de installatie van koperen gasleidingen professioneel moet worden uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de gasleidingen veilig en efficiënt worden geïnstalleerd, wat van groot belang is voor een zorgeloze kampeerervaring. Als je een gasfles hebt in je caravan of camper en je wilt niet nog een extra aanschaffen alleen om bijvoorbeeld je barbecue te kunnen gebruiken, dan kan een buitengasaansluiting voor campers of caravans de ideale oplossing voor jou zijn!

               Het begrijpen van de verschillende typen gasslangen en gasleidingen, evenals de juiste selectie en installatie ervan, is van cruciaal belang om veilig te kunnen genieten van het gemak en het comfort van gasapparatuur tijdens het kamperen. Zorg ervoor dat je je goed informeert en de juiste maatregelen neemt. Kom gerust een keer langs in onze megastore in Winterswijk, hier staan onze gasslangen specialisten klaar om je vragen te beantwoorden!

               Producten vergelijken